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アイテム
びわ果実ポリフェノールオキシダーゼの性質(B. 生活科学)
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/5405
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/5405a25c331f-d8c8-4662-9d2d-f6d531fa6065
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||
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公開日 | 2017-02-20 | |||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||
タイトル | びわ果実ポリフェノールオキシダーゼの性質(B. 生活科学) | |||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
その他(別言語等) | ||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | Characteristics of Polyphenol Oxidase in Loquat (B. LIVING SCIENCE) | |||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||
著者 |
牧, 善輔
× 牧, 善輔
× 田代, 操
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抄録(日) | ||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||
内容記述 | びわ果実アセトンパウダーよりポリフェノールオキシダーゼを抽出し, 30∿90%硫安分画にて酵素を部分精製した。本酵素の等電点は, 焦点電気泳動よりpH 3.5,また分子量はSephadex G-100のゲル濾過より42,000と推定した。本酵素はο-ジヒドロキシフェノールに対して広い基質特異性を示し, その至適pHは6.8(ピロカテコール, D-カテキン)と5.9(4-メチルカテコール)であった。熱に対しては, 本酵素は60℃, 30分間処理ではほとんど失活せず, 80℃, 30分間処理でほぼ失活した。また, pH 4∿6の弱酸性域で最も安定であった。 | |||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
抄録(英) | ||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||
内容記述 | A polyphenol oxidase was extracted from acetone powder of loquat with 0.1M Naphosphate buffer, pH 6.5 and partially purified by 30∿90% ammonium sulfate fractionation. Isoelectric focusing and Sephadex G-100gel filtration of the preparation indicated that the enzyme had an isoelectric point of 3.5 and a molecular weight of 42,000. The enzyme showed wide substrate specificity toward ο-dihydroxyphenols. Optimum pHs were 6.8 when pyrocatechol and D-catechin were used as substrate and 5.9 in case of 4-methylcatechol as substrate. The enzyme was stable at 60℃ for 30 min but it lost more than 95% of the activity after 30min at 80℃. The enzyme maintained almost its whole activity for 24 hr at 25℃ in the pH range from 4 to 6. | |||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 京都府立大学学術報告. 理学・生活科学 en : The scientific reports of the Kyoto Prefectural University. Natural science and living science 巻 36, p. 25-29, 発行日 1985-11-15 |
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雑誌書誌ID | ||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN00062300 | |||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 0075739X |