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  1. 学術報告等CiNii掲載分
  2. 京都府立大學學術報告.農學
  3. 29

精製ニワトリ・オボムコイドの焦点電気泳動(農芸化学部門)

https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/4990
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/4990
38a4d9b2-84c6-4098-8b85-1b5b7c6061ad
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000078989.pdf KJ00000078989.pdf (451.2 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2017-02-20
タイトル
タイトル 精製ニワトリ・オボムコイドの焦点電気泳動(農芸化学部門)
言語 ja
その他(別言語等)
その他のタイトル Isoelectrofocusing of purified chicken ovomucoid (Agricultural Chemistry)
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 伊吹, 文男

× 伊吹, 文男

WEKO 8050

ja 伊吹, 文男

ja-Kana イブキ, フミオ

en Ibuki, Fumio


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金森, 正雄

× 金森, 正雄

WEKO 7646

ja 金森, 正雄

ja-Kana カナモリ, マサオ

en Kanamori, Masao


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抄録(日)
内容記述タイプ Other
内容記述 鶏卵白から精製されたオボムコイドを焦点電気泳動法を用いて分画した。オボムコイドは等電点3.52,3.85,4.00,4.15,4.35および4.50の6成分に分画されたが, 脱フラビン・オボムコイドではpH 3.52のピークは認められなかった。オボムコイドの生物活性の一つであるトリプシン阻害活性はpI 3.52,3.85,4.00および4.15の各画分に認められたが, pI 4.35および4.50のピークには認められなかった。また逆に, フラビン結合能はpI 4.15,4.35および4.50の画分に存在し, それ以外のピークには認められなかった。なお本実験に用いた焦点電気泳動の装置は自作したものであるが, 再現性のある良好な結果が得られた。
言語 ja
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 The purified chicken ovomucoid was further fractionated with the method of isoelectrofocusing. The ovomucoid was fractionated into six fractions having the pI value of 3.52,3.82,4.00,4.15,4.35 and 4.50. The peak of protein with the pI value of 3.52 was not detected in the deflavo-ovomucoid. The trypsin inhibitory activity which was considered to be one of the biological activity of ovomucoid was detected in the fractions of pI value of 3.52,3.85,4.00 and 4.15,and the proteins of pI value of 4.35 and 4.50 did not show the trypsin inhibitory activity. Contrary to the results above mentioned, the flavin binding activity occurred in the peaks of pI value of 4.15,4.35 and 4.50,and it was not observed in the other peaks. The apparatus for the isoelectrofocusing used in these experiments was designed and prepared in our laboratory. The satisfactory and reproducible results were obtained with these equipments.
言語 en
書誌情報 ja : 京都府立大學學術報告. 農學
en : The scientific reports of Kyoto Prefectural University. Agriculture

巻 29, p. 95-100, 発行日 1977-11-30
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00062275
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 00757373
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Ver.1 2023-06-19 09:27:58.300304
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