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シクロデキストリンの調製と単離について(農芸化学部門)
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/4866
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/4866ad0c0c19-a954-4800-8190-aece7f49d92b
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2017-02-20 | |||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | シクロデキストリンの調製と単離について(農芸化学部門) | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||||||||
その他(別言語等) | ||||||||||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | The preparation and isolation of cyclodextrins (Agricultural Chemistry) | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||||||||
著者 |
竹尾, 健一
× 竹尾, 健一
× 近藤, 陽太郎
× 久下, 喬
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抄録(日) | ||||||||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | Bacillus macerans IFO No. 3490を用いてシクロデキストリンの調製を行なった。個々のシクロデキストリンの生成比は用いる酵素量によって著しく影響されることが明らかになった。又個々のシクロデキストリンの単離法として, 水に対する各シクロデキストリンの溶解度の相違を従来用いられている複合体試薬による分離法に併用するのが有効であることが分った。 | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||||||||
抄録(英) | ||||||||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | The cyclodextrins were prepared from potato starch by the action of Bacillus macerans (IFO No. 3490) amylase. It was found that the ratio of the yields of the individual dextrins obtained is governed by the varying amounts of enzyme added. The combined use of the differences in solubility of the individual dextrins in water and selective precipitation with organic molecules greatly simplified the procedure of the isolation of the dextrins hitherto employed so that the dextrins can be more readlily available in both quautity and purity. | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 京都府立大學學術報告. 農學 en : The scientific reports of Kyoto Prefectural University. Agriculture 巻 22, p. 106-110, 発行日 1970-10-15 |
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雑誌書誌ID | ||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN00062275 | |||||||||||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 00757373 |