ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 学術報告等CiNii掲載分
  2. 京都府立大學學術報告.農學
  3. 30

モモ果実の発育に関する生理学的研究 II : 果実中のペクチン物質の季節的消長(農学部門)

https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/4997
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/4997
7c088bf7-59bc-4dba-aaab-8ded8f07a28b
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000078996.pdf KJ00000078996.pdf (349.1 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2017-02-20
タイトル
タイトル モモ果実の発育に関する生理学的研究 II : 果実中のペクチン物質の季節的消長(農学部門)
言語 ja
その他(別言語等)
その他のタイトル Physiological studies on the growth and development of peach fruits II : Seasonal changes in pectic substances in peach fruit (Agriculture)
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 石田, 雅士

× 石田, 雅士

WEKO 7800

ja 石田, 雅士

ja-Kana イシダ, マサシ

en Ishida, Masashi


Search repository
稲葉, 昭次

× 稲葉, 昭次

WEKO 7806

ja 稲葉, 昭次

ja-Kana イナバ, アキツグ

en Inaba, Akitsugu


Search repository
傍島, 善次

× 傍島, 善次

WEKO 7796

ja 傍島, 善次

ja-Kana ソバジマ, ヨシツグ

en Sobajima, Yoshitsugu


Search repository
抄録(日)
内容記述タイプ Other
内容記述 モモ果実の品質の良否を決定する要因の基礎的な資料を得る目的で, モモ果実のペクチン物質の消長を調べた。1)総ペクチン物質は開花後減少し, 以後生育中期まで増加したが, それ以降漸次減少して成熟期に至った。2)水溶性ペクチン物質は, 開花後ゆるやかに成熟期まで増加する傾向が認められた。3)モモ果実のペクチン物質を加水分解して, その構成成分を調べた結果, いずれの生育時期でもキシロース, アラビノース, マンノース, ガラクトース, グルコースとガラクトロン酸であった。以上の結果からモモのペクチン物質は, 成熟期になると不溶性ペクチンから水溶性ペクチンへと変化すると推察されるが, これらがシュークローズの蓄積に直接関与するのかどうかについては, 今後更に検討を要するものと考えられる。
言語 ja
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 The present experiment was planned to investigate in the pectic substances in relation to quality of peach ripening. 1) Total pectic substances continued to decrease rapidly in the first a few weeks of growth, although increased gradually with growth reaching a maximum in mid- season and subsequently declined steadily as the fruit matures. 2) Water-soluble pectin continued to increase slowly during the developing fruit. 3) The partial hydrolysis products of peach pectinic acids were found xylose, arabinose, mamnose, galactose, glucose and galactonic acid respectively. It is suggested that the increase of water-soluble pectin could be the reason for the degradation of insoluble protopectin to soluble pectin in the ripening.
言語 en
書誌情報 ja : 京都府立大學學術報告. 農學
en : The scientific reports of Kyoto Prefectural University. Agriculture

巻 30, p. 9-13, 発行日 1978-11-30
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00062275
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 00757373
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-06-19 09:27:35.263655
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3