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  1. 学術報告等CiNii掲載分
  2. 京都府立大學學術報告.農學
  3. 23

Studies on κ-Casein of Bovine Milk III : Some properties of κ-casein and its complex (Agricultural Chemistry)

https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/4888
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/4888
0cfb368f-6e91-41c2-8610-7752b8c2df9a
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000078887.pdf KJ00000078887.pdf (530.0 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2017-02-20
タイトル
タイトル Studies on κ-Casein of Bovine Milk III : Some properties of κ-casein and its complex (Agricultural Chemistry)
言語 en
その他(別言語等)
その他のタイトル 牛乳のκ- カゼインに関する研究 III : 二, 三の性質(農芸化学部門)
言語 ja
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 三好, 正満

× 三好, 正満

WEKO 8049

ja 三好, 正満

ja-Kana ミヨシ, マサミツ

en Miyoshi, Masamitsu


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伊吹, 文男

× 伊吹, 文男

WEKO 8050

ja 伊吹, 文男

ja-Kana イブキ, フミオ

en Ibuki, Fumio


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金森, 正雄

× 金森, 正雄

WEKO 7646

ja 金森, 正雄

ja-Kana カナモリ, マサオ

en Kanamori, Masao


Search repository
抄録(日)
内容記述タイプ Other
内容記述 κ-カゼインを三種の方法で調製し, 電気泳動, 超遠心分析, α_S-カゼイン安定化力等について調べた。尿素中における等電点はpH6.0であり, α_S-カゼインとは違うことが明確になった。S_<20,W>は尿素中で2.6&acd;3.8であり尿素が存在しないとpH8.0で14.4を示した。ヘキソースは1.5%, シアル酸は0.8%, リンは0.2%, チッ素は14%程度であった。DEAEセルロースクロマトグラフィーによって分画される前後でアミノ酸組成には変化がなかったが, α_S-カゼイン安定化力は分画後増大する傾向にあった。
言語 ja
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 κ-Caseins were prepared by the calcium ethanol method, the Sephadex method and the urea sulfuric acid method. Some important properties of κ-caseins were investigated using isoelectric focusing, starch gel electrophoresis, ultracentrifugation, chemical analysis, stabilizing test of α_S-casein, and rennin treatment. Isoelectric focusing established that κ-casein had its isoelectric point near pH6.0 in 6M urea, usually accompanied by a second peak around pH5.6. Ultracentrifugation, however, showed a single peak having a S_<20,W> value of 2.6-3.8 in the presence of 6M urea and of 14.4 in the absence of such dispersing reagents. Normal contents of hexose, sialic acid, phosphorus, and nitrogen were respectively about 1.5,0.8,0.2,and 14%. Relative patterns of amino acid composition were similar in all the κ-caseins. In addition, amino acid composition in intact κ-casein and in the further purified κ-casein which formed the second peak in DEAE cellulose chromatography were almost identical, indicating that the κ-casein of the first peak is not an impurity but is one of the components which formed the original κ-casein complexes. The ability of κ-caseins to stabilize α_S-casein in the presence of calcium increased when purified by DEAE cellulose chromatography.
言語 en
書誌情報 ja : 京都府立大學學術報告. 農學
en : The scientific reports of Kyoto Prefectural University. Agriculture

巻 23, p. 128-134, 発行日 1971-10-15
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00062275
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 00757373
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Ver.1 2023-06-19 09:29:03.433131
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