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  1. 学術報告等CiNii掲載分
  2. 京都府立大学学術報告.人間環境学・農学
  3. 55

竹炭添加乾燥生ごみがトウガラシ類の品質に及ぼす影響

https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/4257
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/4257
ac5baa4a-dc23-474c-8294-ade60f19dd02
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00003959495.pdf KJ00003959495.pdf (469.6 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2017-02-20
タイトル
タイトル 竹炭添加乾燥生ごみがトウガラシ類の品質に及ぼす影響
言語 ja
その他(別言語等)
その他のタイトル Utilization of bamboo charcoal to garbage compost and effect on their produce and quality of peppers (Capsicum var. Shishitougarashi, Bell pepper, Manganji)
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 津村, 紗代

× 津村, 紗代

WEKO 6490

ja 津村, 紗代

ja-Kana ツムラ, サヨ

en Tsumura, Sayo


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芦田, 智子

× 芦田, 智子

WEKO 6491

ja 芦田, 智子

ja-Kana アシダ, トモコ

en Ashida, Tomoko


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取越, 桂子

× 取越, 桂子

WEKO 6492

ja 取越, 桂子

ja-Kana トリコシ, ケイコ

en Torikoshi, Keiko


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松川, 恵子

× 松川, 恵子

WEKO 6493

ja 松川, 恵子

ja-Kana マツカワ, ケイコ

en Matsukawa, Keiko


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南出, 隆久

× 南出, 隆久

WEKO 6434

ja 南出, 隆久

ja-Kana ミナミデ, タカヒサ

en Minamide, Takahisa


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大谷, 貴美子

× 大谷, 貴美子

WEKO 6435

ja 大谷, 貴美子

ja-Kana オオタニ, キミコ

en Ohtani, Kimiko


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記事種別(日)
内容記述タイプ Other
内容記述 人間環境学
言語 ja
記事種別(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 HUMAN ENVIRONMENT
言語 en
抄録(日)
内容記述タイプ Other
内容記述 竹炭添加乾燥生ごみは,竹炭の添加量を増加することで,水分以外の油分,塩分の含有量と臭気発生量が減少することがわかった。トウガラシ類の栽培実験では,生ごみに竹炭を5%加えて乾燥させたものでは,収穫量と根重量が増加したが,シシトウガラシの総アスコルビン酸と無機成分含有量,辛味発現と低温障害発生には,明らかな影響は見られなかった。以上より,竹炭を使うことで,地域環境の保全と,生ごみの肥料化への有効利用が図れることから,循環型社会における1つのモデルとして提案できると考える。本研究の一部は,文部科学省科学研究費(基盤研究B.1, 14380036)により行なわれた。
言語 ja
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 The role of bamboo charcoal was studied that effect on the produce and the quality of peppers. It was also compared these results with three years. Production of total volatile compound (T) from dry garbage was 324 UN/ min/ g, nitrogenous compound (N) was 170 UN/ min/ g and sulfuric compound (S) was 627 UN/ min/ g. In no addition to 50% bamboo charcoal for fresh garbage addition, dry garbage content of water was increased 6% to 14%, the oil, salt and volatile compounds were decreased. The oil content was especially 27% to 5%, salt content was 8% to 2%. The volatile compounds of T was 1328 to 115, N was 172 to 58, S was 6913 to 633, respectively. Dry garbage added bamboo charcoal was well keeping off-flavor. The optimum culture condition of pepper yield was dry garbage including 5% bamboo charcoal for Shishitougarashi. It was found that no addition for Bell pepper, and 5% bamboo charcoal only for Manganji were a good crop condition. In var. Shishitougarashi, culture condition of the most hot taste occurrence was no addition and that of the least one was dry garbage with 5% bamboo charcoal. The compost of dry garbage including 5% bamboo charcoal had a good effect to produce of peppers. It is recommendation that utilization of bamboo charcoal to garbage compost is contributed the sustainable life style. (Accepted September 9, 2003)
言語 en
書誌情報 ja : 京都府立大学学術報告. 人間環境学・農学
en : The scientific reports of Kyoto Prefectural University. Human environment and agriculture

巻 55, p. 1-6, 発行日 2003-12-25
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11189254
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 13433954
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Ver.1 2023-06-19 09:49:58.400291
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