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アイテム
卵白蛋白に関する研究
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/5741
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/57412a565a96-ea1a-47bf-aa49-6e743469b23d
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||
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公開日 | 2017-02-20 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | 卵白蛋白に関する研究 | |||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
その他(別言語等) | ||||||||||||||
その他のタイトル | Studies on the Egg White Protein | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
言語 | ||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||
著者 |
金森, 正雄
× 金森, 正雄
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抄録(日) | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||
内容記述 | 1. 卵白蛋白を硫安分別法によつて分別して, その電気泳動分析を行つて, Albertonの方法で調製したコンアルブミンは電気泳動的に均一の泳動図を示すが, これを3日間酸性側で透析すると2成分に変化することをみとめた。2. 単離コンアルブミンは無色で, 卵白中の黄色色素(フラビン, FMN, FAD)とは結合しない。3. 卵白中の黄色色素蛋白は卵白の硫安2.6mol飽和溶液中に集中して存在し, その黄色色素はpH4.0以下の酸性側で蛋白から容易にはなれ, アルカリ側で蛋白と堅く結合している。4. 卵白の黄色色素蛋白の黄色色素はリボフラビンであり, その蛋白部分はオボムコイドである。5.純粋にした卵白の黄色色素蛋白はオボムコイドとリボフラビンとを1mol : 1molの比で含み, 黄色色素蛋白の蛋白部分即ちオボムコイドはリボフラビンと最高1mol : 4molの比で結合する。 | |||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
抄録(英) | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||
内容記述 | 1. The author studied that the electrophoretic analysis of whole egg white protein by the ammonium sulphate fractionation procedure, and recognized that the conalbumin, which is prepared by the Alderton's method gave electrophoretic homogeneous pattern, but after dialysis for 3 days at acid pH values it was modified to two components electrophoretically. 2. The isolated conalbumin was colorelss and did not combine with yellow color (riboflavin, flavinmononucleotide and flavinadeninedinucleotide) of egg white. 3. The yellow protein of egg white was concentrated into the portion which was precipitated by 2.6 mol saturation of ammonium sulphate and yellow color was released easily from the yellow protein at acid pH values (below pH 4.0) and combined tightly with its protein portion at alkalline pH value. 4. The yellow color of yellow protein in egg white was mainly riboflavin, and its protein moiety was ovomucoid. 5. The purified yellow fraction contained ovomucoid and riboflavin in a ratio 1 mol : 1 mol and the protein moiety of yellow fraction (ovomucoid) had a capability of combination with riboflavin in a maxima ratio of 1 mol : 4 mol. | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
書誌情報 |
ja : 西京大学学術報告. 農学 en : The scientific reports of the Saikyo University. Agriculture 巻 10, p. 1-7, 発行日 1958-08-01 |
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雑誌書誌ID | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||
収録物識別子 | AN00094635 | |||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||
収録物識別子 | 03709329 |