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Conalbumin に関する研究 (2)
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/5734
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/5734469d5285-7585-4da3-af36-d7b64da952ff
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||
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公開日 | 2017-02-20 | |||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||
タイトル | Conalbumin に関する研究 (2) | |||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
その他(別言語等) | ||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | Studies on Conalbumin. 2 | |||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||
著者 |
金森, 正雄
× 金森, 正雄
× 前田, 一郎
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抄録(日) | ||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||
内容記述 | (1) Conalbuminは硫安塩析法によつて酸性で単離した場合, 単離の操作のうちに生の卵白では認めることのできないいくつかのmodificationを形成し, そのmodificationはいずれもmediumのpH値によつて他の型へ移行する可能性をもつている。(2) modificationの各々を夫々C_1,C_2,Cmと名付けると, C_1は電気泳動的に生卵白中のConalbuminと同じ行動をする。(3) CmはpH3.1乃至pH7.7の緩衝液で透析すると, 次第にC_1又はC_2に移行するのであるが, この透析はpHがあまり高いと効果が少い。(4) C_1とC_2との成分組成はpHに関する量的平衡を保ちpHが低い時はC_2が, 高い時はC_1が夫々大きい組成を占め, 等電点はC_1=pH6.2,C_2=pH6.6であつた。(5) Ovomucoidは黄色色素(flavin色素)と結合する性質を有することを確認した。(6) 卵白の黄色色素蛋白の黄色色素はfreeのriboflavinであり, その蛋白部分はovomucoidであることを分光分析, 電気泳動分析, ペーパークロマトによつて確認した。(7) Ovomucoidとflavin色素との結合割合は, 卵白から分別した黄色色素蛋白ではovomucoid 1 mol当riboflavin 1 molであつたが, ovomucoidとriboflavinを結合させると最高1 mol対4 molの割合で結合することを確認した。 | |||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
抄録(英) | ||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||
内容記述 | 1) Isolated conalbumin, prepared by the ammonium sulfate fractionation procedure over the acid range, gave varing modifications, most of which would be not detected in native egg white. These modifications were able to be transformed one another depending on the pH, to which they had been subjected. 2) The modification C_1 behaved electrophoretically as the native conalbumin in egg white. 3) The modification Cm would be transformed into C_1 or C_2 during dialysis at pH 3.1 to 7.7. This transformation was not so effective at some higher pH values. 4) The component parts of C_1 and C_2 were depend upon pH of their medium; C_1 represented the main component over the higher pH range, while, C_2 over the lower. The isoelectricpoints of C_1 and C_2 determined from the pH-mobility curves were at pH 6.2 and 6.6 respectively. 5) We have recognized that yellow pigment of yellow protein fraction in egg white is riboflavin and the protein of it, is ovomucoid and ovomucoid combine with riboflavin, by means of spectrophotometric, electrophoretic and paperchromatographic analysis. 6) Isolated yellow protein fraction, prepared by the ammonium sulfate fractionation from egg white, contained ovomucoid and riboflavn in a ratio of 1 mol : 1 mol, and the ovomucoid of egg white had a capacity of combination with riboflavin in a max ratio of 1 mol : 4 mol. | |||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 西京大学学術報告. 農学 en : The scientific reports of the Saikyo University. Agriculture 巻 9, p. 83-88, 発行日 1957-09-01 |
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雑誌書誌ID | ||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN00094635 | |||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 03709329 |