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アイテム
高速液体クロマトグラフィーによる食品中の糖分析(B. 生活科学)
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/5406
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/540614977297-4835-47e9-a110-ecfcd8fc75b2
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2017-02-20 | |||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | 高速液体クロマトグラフィーによる食品中の糖分析(B. 生活科学) | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||||||||
その他(別言語等) | ||||||||||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | Analyses of Sugars in Some Foods by High Performance Liquid Chromatography (B. LIVING SCIENCE) | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||||||||
著者 |
大槻, 耕三
× 大槻, 耕三
× 河端, 信
× 田口, 邦子
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抄録(日) | ||||||||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | 食品中の遊離または水不溶性物の塩酸加水分解物中の還元糖分析をMCI GEL CA08Sによるアニオン交換高速液体クロマトグラフィーにより行った。還元糖の検出法としては比較的感度のよいかつ簡便な2-シアノアセトアミド紫外部吸収法によった。単糖と2糖の分離のために0.2Mと0.5Mホウ酸バッファーによるステップワイズ溶出法を行った。1分析あたり45分間の迅速な還元糖分析のために0.5Mホウ酸バッファー, pH 8.7のイソクラティック溶出をも行った。各種食品中の構成糖の溶出パターンを数種, 記載した。 | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||||||||
抄録(英) | ||||||||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | Analyses of free, reducing sugars and the sugars in HCl-hydrolysates of water-insoluble substance in several foods were carried out by anion-exchange (MCI GE1 CA08S) high performance liquid chromatography. For a sensitive and convenient detection of reducing sugars, 2-cyanoacetamide was used as a post-column labeling reagent. Successful separation of mono- and di-saccharides was achieved by a stepwise elution of 0.2M and 0.5M borate buffers. For a rapid analysis of reducing sugars, an isocratic elution system of 0.5M borate, pH 8.7,with an analysis time of 45min a sample, was carried out. Several chromatographic patters of sugars in some foods were shown. | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 京都府立大学学術報告. 理学・生活科学 en : The scientific reports of the Kyoto Prefectural University. Natural science and living science 巻 36, p. 31-39, 発行日 1985-11-15 |
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雑誌書誌ID | ||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN00062300 | |||||||||||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 0075739X |