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アイテム
卵黄ミセルの安定性に対するクエン酸塩および EDTA の影響(B. 生活科学)
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/5296
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/5296e10003b2-1f2c-4a2c-ba8b-ee12338beb45
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2017-02-20 | |||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | 卵黄ミセルの安定性に対するクエン酸塩および EDTA の影響(B. 生活科学) | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||||||||
その他(別言語等) | ||||||||||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | Effects of Citrate and EDTA on the Stabilization of Egg Yolk Micelles (B. LIVING SCIENCE) | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||||||||
著者 |
田口, 邦子
× 田口, 邦子
× 河端, 信
× 田中, 敬子
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抄録(英) | ||||||||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | The clear water soluble phase was separated from the pellet of egg yolk granules when egg yolk was mixed with citrate or EDTA solution, followed by centrifugation at 3,000 rpm for 10 minutes. As expected from the chelating action of citrate and EDTA, calcium was liberated into soluble phase from egg yolk micelles. The liberation of calcium from yolk micelles was accelerated by the decrease of pH value and by the increase of citrate or EDTA concentration. The separation of soluble phase from yolk granules by chelating agents was prevented by the addition of calcium chloride to the mixture. These results suggest that the separation of soluble phase was brought about by the disintegration of yolk micelles structure, caused by the liberation of calcium from yolk micelles. | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
京都府立大学学術報告. 理学・生活科学 en : The scientific reports of the Kyoto Prefectural University. Natural science and living science 巻 27, p. 27-33, 発行日 1976-11-30 |
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雑誌書誌ID | ||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN00062300 | |||||||||||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 0075739X |