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K-培地に関する研究 : ブドウ球菌および大腸菌の発育とその電子顕微鏡的観察(B. 生活科学)
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/5284
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/5284c16069ec-1c23-4950-81ef-2aadd75aedac
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2017-02-20 | |||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | K-培地に関する研究 : ブドウ球菌および大腸菌の発育とその電子顕微鏡的観察(B. 生活科学) | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||||||||
その他(別言語等) | ||||||||||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | Studies of K-medium : Growth and Electron Microscopic Studies of Staphylococcus aureus and Escherichia coli (B. LIVING SCIENCE) | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||||||||
著者 |
野村, 治子
× 野村, 治子
× 横田, 芳武
× 向仲, 輝雄
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抄録(英) | ||||||||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | K-medium is a new type of culture media developed by Katsuya in 1956.^<1)> This inorganic medium is prepared from sodium silicates and phosphoric acid. The advantage of this medium is that it turns to a gelatinous form without heating. In order to evaluate the applicability of K-medium for practical use, growth and ultra structure of Staph. aureus and E. coli grown on this medium were studied comparing with of those grown on Agar-medium. The results obtained are as follows : 1) Number of colonies on K-medium of Staph. aureus and E. coli were significantly increased compared with those on Agar-medium. 2) Ultra structure of Staph. aureus and E. coli cultivated on both media were not differ much from one another. The above results suggest that the K-medium may be useful for detecting contaminations of Staph. aureus and E. coli of foods. | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 京都府立大学学術報告. 理学・生活科学 en : The scientific reports of the Kyoto Prefectural University. Natural science and living science 巻 26, p. 31-40, 発行日 1975-11-30 |
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雑誌書誌ID | ||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN00062300 | |||||||||||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 0075739X |