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カードランゲルのゲル化機構について(農芸化学部門)
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/5031
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/5031c843def0-d9d7-49fe-a286-9eed6eed1fc5
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2017-02-20 | |||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | カードランゲルのゲル化機構について(農芸化学部門) | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||||||||
その他(別言語等) | ||||||||||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | On the formation of curdlan gel (Agricultural Chemistry) | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||||||||
著者 |
久下, 喬
× 久下, 喬
× 末次, 信行
× 西山, 浩二
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抄録(日) | ||||||||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | カードランゲルをガラス製オートクレーブ中で加熱しながらゲルに生じる変化を観察した。その結果, ゲル濃度に依存するが, カードランゲルは140∿160℃で融解することを見出した。また, 温度変化に伴なうゲル構造の変化をX線回折, 酵素による消化性, ゲル強度などの面から追跡した。これらの結果からカードランゲルのゲル化機構について考察を行ない, カードランゲルのゲル化は高分子の結晶化過程で良く説明できることを示した。 | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||||||||
抄録(英) | ||||||||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | Curdlan gel were submitted to high temperature treatment in a glass-vessel autoclave. The gel were seen to be melted sharply at temperatures 140∿160℃ depending on the gel concentrations. Crystallinities of the gels were estimated by means of an X-ray diffraction method and an enzymatic digestion of powders prepared from the gels. From these results, the process of the gel formation of curdlan seems to be well interpreted by assuming polymer crystallization. | |||||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 京都府立大學學術報告. 農學 en : The scientific reports of Kyoto Prefectural University. Agriculture 巻 31, p. 170-174, 発行日 1979-12-20 |
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雑誌書誌ID | ||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN00062275 | |||||||||||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 00757373 |