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Studies on κ-Casein of Bovine Milk I : Purity of κ-casein prepared by several different methods (Agricultural Chemistry)
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/4886
https://kpu.repo.nii.ac.jp/records/4886a322f128-29b5-4a24-86a1-b59892edfb01
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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KJ00000078885.pdf (480.2 kB)
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2017-02-20 | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | Studies on κ-Casein of Bovine Milk I : Purity of κ-casein prepared by several different methods (Agricultural Chemistry) | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
その他(別言語等) | ||||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | 牛乳のκ- カゼインに関する研究 I : 純度からみた調製法の再検討(農芸化学部門) | |||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||
言語 | eng | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||
著者 |
三好, 正満
× 三好, 正満
× 伊吹, 文男
× 金森, 正雄
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抄録(日) | ||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||||
内容記述 | 五種類のκ-カゼイン調製法を比較検討した結果, 収量の点では各方法とも酸カゼイン43gより2ないし3gで有意の差は認められなかった。一方, セファデックスゲルろ過とデンプンゲル電気泳動によって純度を比較したところMckejieらのカルシューム・エタノール法とYaguchiらのセファデックス法が好結果を与えた。しかし, 純度の点で問題のあったSwaisgoodらのTCA法, Zittleのの尿素硫酸法でも, 各々セファデックス処理を加えること, 酢酸アンモンによる沈殿形成時の温度条件を厳守することにより高純度のκ-カゼインを調製しうることを認めた。 | |||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||
抄録(英) | ||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||||
内容記述 | A comparison of five procedures for preparing κ-casein from the acid casein of bovine milk was made based on the criterion of purity using Sephadex gel filtration and starch gel electrophoresis. There were no significant differences in yields among the five procedures, by which two to three grams of κ-casein were obtained from 43 grams of acid casein. But the κ-casein prepared using the calcium ethanol method described by Mckenjie and Wake or by the Sephadex method described by Yaguchi et al. was very pure. It was also shown that it is possible to prepare reasonably pure κ-casein using the trichloroacetic acid method, described by Swaisgood and Brunner, combined with Sephadex treatment, and using the urea sulfuric acid method described by Zittle and Custer when temperature was strictly controlled in the precipitation step of κ-casein by ammonium acetate. | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 京都府立大學學術報告. 農學 en : The scientific reports of Kyoto Prefectural University. Agriculture 巻 23, p. 114-119, 発行日 1971-10-15 |
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雑誌書誌ID | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN00062275 | |||||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 00757373 |